Konverzní kit 1000W - Magic s aku do rámu

Konverzní kit 1000W - Magic s aku do rámu
Kód produktu: KON750MAGDTB

Tento konverzní set obsahuje všechny základní prvky, které budete potřebovat k přestavbě vašeho kola na elektrokolo. Robustní bezúdržbový elektromotor s moderní bezkartáčovou konstrukcí (BLDC) vyhoví všem, kteří požadují silný motor, který vyveze jezdce prakticky bez námahy i do většího kopce.

Celý popis

Popis produktu

Nakonfigurujte si přestavbový set s jednotkou Magic přesně podle svých potřeb!

Kit s léty osvědčenou jednotkou Magic je vhodný hlavně pro ty, kteří chtějí ovládat svoje kolo především akcelerátorem a příšlap je pro ně vedlejší. Jednotka sice nemá žádný displej, ale zato umí třeba tempomat. Stav aku se potom zobrazuje na akcelerátoru.

Kvůli velkému výkonu 750W respektive 1000W není schváleno pro oficiální provoz na pozemních komunikacích. Tento motor má již dost síly, aby většinu stoupání zvládl i bez nutnosti příšlapu.

Můžete vybírat z páčkových nebo otočných akcelerátorů, brzdových páček s odpojovači a multi spínače pro aktivaci tempomatu a sirény. Při používání tempomatu doporučujeme použít i brzdové páky, které tempomat vypínají.

Řídící jednotka Magic se nevejde do plastového boxu a je třeba ji umístnit třeba do nějaké rámové cyklo brašničky.

Podmínky instalace kompletu:

Komplet lze namontovat na všechna běžná jízdní kola s průměrem ráfků 20", 24", 26", 27,5" nebo 28" a 29". Akumulátor se montuje do rámu místo cyklo láhve. Doporučuje se přidat třetí nýt.

U těchto silných motorů důrazně doporučujeme použít minimálně 1ks ramene kroutícího momentu (torque arm) pro zajištění osy motoru pevně v rámu. Dvojnásob to platí pro montáž do přední vidlice, kde doporučujeme z bezpečnostního hlediska raději torque arm na obě strany osy.

Montáž akcelerační páčky na kolo je v rozporu s evropskou legislativou (EN15194), týkající se provozu elektrokol na komunikacích, se všemi případnými důsledky pro provozovatele takového elektrokola. Legislativou je vyžadována pomoc motoru čistě ke šlapání (PAS). V České republice je sice stále platná vyhláška č. 341/2014 Sb., příloha č. 12 část C., která tento požadavek nezná a páčku u přídavných pohonů umožňuje, ale protože je v přímém rozporu s legislativou evropskou, čeká se její novelizace. Je tedy třeba sledovat aktuální změny.

Parametry produktu

Výrobce:E-POHON